Recent verschenen


 
     

Druppels in mijn hart

Door: Els van Buren
Type/genre: Gedichten

Dit is mijn tweede gedichtenbundel en, alhoewel het misschien enigszins saai klinkt heeft het veel losgemaakt in emoties van levens. Mijn eerste gedichtenbundel “Zand in mijn hoofd” was een vertwijfeld moment denk ik nu, mij kenbaar te willen maken, mijn gevoelens te kunnen uiten aan een breder publiek dan alleen aan familie, vrienden en kennissen. De kritiek was daar, normaal, zonder kritiek zou het leven niet bestaan. Ik ervaar het als zeer opbouwend. Ik vertolk slechts ontroerende momenten zonder dat de lezer zich hoeft af te vragen waar ik het over heb. Het komt recht uit mijn hart.

 

Els, (Wageningen 1950) debuteerde in 2017 met haar gedichtenbundel Zand in mijn hoofd. Het gedicht Meisjemijn is een compositie geworden van veel ontroering, geschreven door de componist, pianist en dirigent Guy Verhelst bijgestaan door zijn vrouw de celliste Lutgarde de Neve.

Deze tweede bundel Druppels in mijn hart bestaat wederom uit zeer toegankelijke gedichten uit het leven gegrepen, waarin elke lezer iets van herkenning zal terugvinden. 
     

Nazaten

Door: Shirley Ann van Wingerden
Type/genre: Roman

De nachtmerrie duurt voort. Na de schokkende onthullingen in België is Lotte spoorloos verdwenen. Dion heeft haar, ondanks zijn belofte aan Myrthe, toch meegenomen met de bedoeling haar eens en voor altijd uit de weg te ruimen. Terwijl Lotte vecht voor haar leven, komt er een gruwelijk geheim aan het licht dat al jaren angstvallig geheim wordt gehouden. Ondertussen zijn de medewerkers van het IBFO zo afgeleid door bovennatuurlijke bedreigingen in de rest van het land da

 


     

Vriendschap

Door: Oostland Literair

Ooit wel eens van de ziekte van Cupido gehoord? Of van een geheimzinnige parelprins als redder in nood? Van een Vlinder die verstoppertje met de wind kan spelen? Een draak die bang is van zijn spiegelbeeld? Of Ytsje die verdrietig is om een jojo, maar door Daniël weer kan lachen. In deze verhalenbundel vind je allemaal verschillende verhalen over vriendschap. Tussen twee meisjes die een zandkasteel bouwen. En voetbalvrienden die goed kunnen scoren. Maar ook over beste vrienden die elkaar moeten missen, omdat er een ver weg gaat wonen. Vrienden die in problemen komen door een schipbreuk, een weerwolf, de liefde of een verslavend digitaal spel. Verhalen over vriendschap die je meenemen op avontuur, je laten griezelen, laten blozen of glimlachen. 18 verschillende verhalen om voor te lezen of zelf te lezen’. Verhalen met een boodschap: want een vriend hebben, is vooral een vriend te zijn!

Dit boek is inmiddels nagenoeg uitverkocht en met de opbrengst hiervan en een mooie korting van onze drukker Ipskamp zijn wij in de gelegenheid in totaal 100 boeken te doneren aan organisaties waar het lezen onder kinderen wordt bevorderd, of daar waar de boeken een lach op het gezicht van kinderen kan toveren die het nodig hebben. Wilt u weten aan wie de boeken zijn gedoneerd? Hou dan onze Facebookpagina goed in de gaten.

Aan deze bundel werkten mee: Arie van Driel, Jeroen den Harder, Claudia C. de Rave-Reijpert, Marguerite de Ruijter, Rianne van Sie, Gerard van de Schootbrugge, Nick Steenkamp, Sybren van Waijenburg, Trix van Walsum en Jennefer Zuniga-de Jong. 
     

Passie Blanca

Door: Escritores Holandés
Type/genre: Verhalenbundel / Passieboeken

Een greep uit PASSIE BLANCA: Hij zette mij neer met mijn voetjes in het water en spreidde een handdoek uit - Vandaag klopte haar hart veel sneller dan normaal - Kim is bijna vijftig, maar ze is blijkbaar twintig jaar geleden opgehouden met ouder worden - Samen renden we naar de verleiding van het water en alles wat we hadden bedacht, kwam uit - Openbarstende brandblaren en ontploffend vet - De weekheid won het van de hardheid - Zo ′n vrolijke, knappe, sexy gids voor haar alleen - Na de derde knal gaan de stieren los - Nergens een kwispeltje, nergens een blafje - Haar hart bonsde tegen de binnenkant van haar borstkas en ze hield haar adem in, wachtend op wat ging komen. 

Deelnemende schrijvers zijn:

Marijke Derksen
Ursula van Iperen - ter Hege
Magda Molina
Barbara van Wijk
Martin Hamers
Iris Lilan
Els van Buren
Hennie Froeling van Paascandt Sprenger
Arie van Driel
Jennefer Zuniga-De Jong

Passiegedicht: Mark Boninsegna