Passieboeken

Naast de boeken van individuele schrijvers maken wij ook verhalenbundels met diverse schrijverscollectieven, zoals schrijvers aan de IJssel en Oostland Literair. Zo is de Passieboekenreeks ontstaan. Dit zijn verhalenbundels waarvan de opbrengst (na aftrek van de gemaakte kosten) geheel wordt gedoneerd aan goede doelen. Hier zijn wij best een beetje trots op.
 

   


Passie aan de IJssel

Zo hebben de Schrijvers aan de IJssel met Passie aan de IJssel samen met Stichting Breath care 4 kids in de Oekraïne een tehuis voor kinderen kunnen voorzien van een verwarmingsinstallatie.

 
   


Stil leven

De opbrengst van Stil Leven gaat naar de Katholieke Ouderen Bond in Pijnacker-Nootdorp. Zij hebben inmiddels enkele recreatieruimten in huizen voor ouderenzorg kunnen opleuken met bijvoorbeeld biljarttafels etc.


 


   


Passievol

In Mei 2018 heeft het Collectief Oostland Literair een cheque van 500 euro kunnen doneren aan Stichting Pijnackernaren helpen Armenie.


   


Passierama

De bundel Passierama zal later dit jaar worden afgerond, hiervan gaat de opbrengst naar (wederom) Stichting Breath care 4 kids.


 


   


Passie Blanca

De opbrengst gaat naar Stichting Paard in Nood Spanje. Helaas is dit boek pas net uit de kosten, dus een echte opbrengst kan nog niet worden gedoneerd. Dus zoekt u nog een leuk boek als presentje? Schroom niet en bestel hem bij uw boekhandel of online!


 

 
   

Vriendschap

Op 2 oktober 2018 zag Vriendschap het levenslicht. De kinderbundel in de Passieboekenreeks. De verhalen draaien om het thema van de kinderboekenweek 2018: vriendschap. De verhalen zijn geschreven voor basisschoolleerlingen.

Dit boek is inmiddels nagenoeg uitverkocht en met de opbrengst hiervan en een mooie korting van onze drukker Ipskamp zijn wij in de gelegenheid in totaal 100 boeken te doneren aan organisaties waar het lezen onder kinderen wordt bevorderd, of daar waar de boeken een lach op het gezicht van kinderen kan toveren die het nodig hebben. Wilt u weten aan wie de boeken zijn gedoneerd? Hou dan onze Facebookpagina goed in de gaten.

 

   


Passiegrafie

In 2020/2021 staat voor ter ere van vader- en moederdag een Passieboek genaamd Passiegrafie op de agenda. Mooie passievolle verhalen geschreven bij evenzo passievolle foto's Zodra hierover meer bekend is leest u dat natuurlijk hier op de website en op Facebook!

 

 

   


Rotterdamsche Passie

Uitnodiging deelname verhalenbundel
De passieboekenreeks. Een van de paradepaardjes van deze uitgeverij. Wij zijn er heel erg trots op, voornamelijk omdat wij met de opbrengst van de boeken al diverse goede doelen hebben kunnen steunen. Lees verder »

 

 


Goed idee?

Passieboeken is een initiatief van Uitgeverij Oostland. De verhalenbundels die in deze reeks verschijnen, hebben het thema passie als rode draad en worden geschreven door gedreven, enthousiaste en passievolle auteurs. De opbrengst van de verhalenbundels wordt (na aftrek van de gemaakte kosten) geheel gedoneerd aan goede doelen. Hier zijn wij best een beetje trots op!


De verhalenbundels moeten voldoen aan de volgende kenmerken:

  • Het draait om één en hetzelfde thema/onderwerp in alle verhalen.
  • Elke bundel bevat minimaal tien, maximaal vijftien verhalen van verschillende schrijvers.
  • Iedere schrijver benadert het onderwerp op zijn/haar manier, waarbij kwaliteit van schrijven bovenaan staat. 
  • De opbrengsten van de bundels gaan (na aftrek van gemaakte kosten) naar een nader te bepalen goed doel.
  • Omdat de boeken qua styling en binnenwerk in de reeks moeten passen ligt de verantwoordelijkheid van de opmaak bij de uitgever.

 

Heeft u ideeën voor een goed Passieboek? Of wilt u zelf een boek uitgeven dat volgens u in deze reeks past? Schroom dan niet en neem contact op met ons.