Goed idee?

Passieboeken is een initiatief van Uitgeverij Oostland. De verhalenbundels die in deze reeks verschijnen, hebben het thema passie als rode draad en worden geschreven door gedreven, enthousiaste en passievolle auteurs. De opbrengst van de verhalenbundels wordt (na aftrek van de gemaakte kosten) geheel gedoneerd aan goede doelen. Hier zijn wij best een beetje trots op!


De verhalenbundels moeten voldoen aan de volgende kenmerken:

  • Het draait om één en hetzelfde thema/onderwerp in alle verhalen.
  • Elke bundel bevat minimaal tien, maximaal vijftien verhalen van verschillende schrijvers.
  • Iedere schrijver benadert het onderwerp op zijn/haar manier, waarbij kwaliteit van schrijven bovenaan staat. 
  • De opbrengsten van de bundels gaan (na aftrek van gemaakte kosten) naar een nader te bepalen goed doel.
  • Omdat de boeken qua styling en binnenwerk in de reeks moeten passen ligt de verantwoordelijkheid van de opmaak bij de uitgever.

 

Heeft u ideeën voor een goed Passieboek? Of wilt u zelf een boek uitgeven dat volgens u in deze reeks past? Schroom dan niet en neem contact op met ons.

Passieboeken

Naast de boeken van individuele schrijvers maken wij ook verhalenbundels met diverse schrijverscollectieven, zoals schrijvers aan de IJssel en Oostland Literair. Zo is de Passieboekenreeks ontstaan. Dit zijn verhalenbundels waarvan de opbrengst (na aftrek van de gemaakte kosten) geheel wordt gedoneerd aan goede doelen. Hier zijn wij best een beetje trots op. 

 
   


Passievol

In Mei 2018 heeft het Collectief Oostland Literair een cheque van 500 euro kunnen doneren aan Stichting Pijnackernaren helpen Armenie.

 
   


Passie Blanca

De opbrengst gaat naar Stichting Paard in Nood Spanje. Helaas is dit boek pas net uit de kosten, dus een echte opbrengst kan nog niet worden gedoneerd. Dus zoekt u nog een leuk boek als presentje? Schroom niet en bestel hem bij uw boekhandel of online!


 


   

Vriendschap

Op 2 oktober 2018 zag Vriendschap het levenslicht. De kinderbundel in de Passieboekenreeks. De verhalen draaien om het thema van de kinderboekenweek 2018: vriendschap. De verhalen zijn geschreven voor basisschoolleerlingen.

Dit boek is inmiddels nagenoeg uitverkocht en met de opbrengst hiervan en een mooie korting van onze drukker Ipskamp zijn wij in de gelegenheid in totaal 100 boeken te doneren aan organisaties waar het lezen onder kinderen wordt bevorderd, of daar waar de boeken een lach op het gezicht van kinderen kan toveren die het nodig hebben. Wilt u weten aan wie de boeken zijn gedoneerd? Hou dan onze Facebookpagina goed in de gaten.


   

Passiegrafie

Een foto zegt meer dan duizend woorden. In Passiegrafie laten Schrijvers aan de IJssel foto’s spreken. Wat hebben een val, een overval en verval met elkaar te maken? Bestaan kabouters toch wel? In Passiegrafie laten de auteurs zich inspireren door de prachtige foto’s van Marc Wilson. De verhalen nemen je bijvoorbeeld mee terug naar de zomer van 1967 of naar het mysterieuze hutje naast de vuurtoren. In deze bundel zijn negen foto’s en verhalen gecombineerd op een bijzondere wijze. Laat u verrassen! Is wat u verwacht ook echt wat er is geschreven?

 

   


Rotterdamsche Passie

Uitnodiging deelname verhalenbundel
De passieboekenreeks. Een van de paradepaardjes van deze uitgeverij. Wij zijn er heel erg trots op, voornamelijk omdat wij met de opbrengst van de boeken al diverse goede doelen hebben kunnen steunen. Lees verder »

 


Onze gegevens

Uitgeverij Oostland

Business Center Lansingerland
(uitsluitend op afspraak)

 

Tel 010-76 09 265

www.uitgeverijoostland.nl

info@uitgeverijoostland.nl

 

Kvk 56875541

Iban NL11 RABO 0177 899 409

BIC: RABONL2U