In de spotlight: Shirley-Ann van WingerdenShirley Ann van Wingerden

Telefoon: 010-76 09 265
E-mail: info@uitgeverijoostland.nl

     

Shirley-ann Benda werd geboren op 17 juli 1968 te Rotterdam. Ze is moeder van twee kinderen. Haar passies zijn muziek, schilderen en schrijven. Haar passie voor muziek uitte zich in de jaarlijkse Blokhut-Live feesten die ze organiseerde met Baroeg Rotterdam, het stokje is inmiddels aan iemand anders overgedragen. Ook was ze een aantal jaren manager van The Loo en later van Smalltown Nobodies. Ze heeft samen met drie andere vrouwen in 2010 een aantal benefietavonden georganiseerd om Poppodium de Gonz te Gouda voor sluiten te behoeden.

Jarenlang uitte ze haar creativiteit door het maken van tekeningen, muurschilderingen en portretten.

Af en toe schreef ze verhalen, soms met een goede vriend samen, maar ze had nooit serieuze plannen om hier iets mee te doen. Totdat ze haar manuscript in 2010 aan die goede vriend liet lezen. Hij was zo enthousiast dat ze op zijn aanraden haar eerste boek Zwart Bloed – In mist gevangen heeft uitgegeven. Ze debuteerde hiermee op 29 oktober 2011 onder de naam Shirley-Ann van Wingerden. Het tweede deel, Zwart Bloed – Engel der Wrake, kwam kort daarna uit in april 2013. In maart 2015 verscheen deel 3 - Familiegeheimen.

Ook met het schrijverscollectief Oostland Literair heeft zij aan verhalenbundels gewerkt. Op 8 maart 2014 kwam er een verhalenbundel uit onder de naam Oostland Literair - 10 schrijvers gebundeld. In deze bundel staan twee hoofdstukken uit Familiegeheimen, alsmede een hoofdstuk dat alleen voor deze publicatie is geschreven. In september kwam de bundel Stil Leven uit, waaraan Shirley-Ann heeft meegewerkt. In de bundel staan aangrijpende waargebeurde verhalen over eenzaamheid. In februari 2017 is ter ere van Valentijnsdag de verhalenbundel Passievol gelanceerd waaraan Shirley-Ann ook een bijdrage heeft geleverd. Deze bundel maakt tevens deel uit van de Passieboekenreeks van Uitgeverij Oostland.

In Oktober 2018 is het 4e deel van haar eigen serie Zwart Bloed gelanceerd, genaamd Nazaten. Het boek is groots en feestelijk aan het publiek gepresenteerd tijdens (hoe kan het ook anders) een geweldig Halloween feest!

Momenteel is Shirley-Ann druk bezig met het herschrijven van de eerste drie delen van Zwart Bloed. De delen zijn ook tijdelijk even uit de handel genomen, maar komen zeker terug wanneer ze zijn opgepoetst.


Boeken van Shirley Ann van Wingerden

Djinn

Het zit niet mee in het leven van de jonge Romy. Ze ontvlucht de zoveelste burenruzie en belandt niet veel later in een underground podium in het centrum van de Rotterdamse havenstad. Ze doet haar beklag bij de barkeeper en vindt bij hem een luisterend oor. Ze vertelt hem al haar ergernissen, maar ook haar duistere verlangens. Haar leven lijkt een mooie wending te nemen, maar als snel blijkt dat ze de verkeerde in vertrouwen heeft genomen.


Nazaten

De nachtmerrie duurt voort. Na de schokkende onthullingen in België is Lotte spoorloos verdwenen. Dion heeft haar, ondanks zijn belofte aan Myrthe, toch meegenomen met de bedoeling haar eens en voor altijd uit de weg te ruimen. Terwijl Lotte vecht voor haar leven, komt er een gruwelijk geheim aan het licht dat al jaren angstvallig geheim wordt gehouden. Ondertussen zijn de medewerkers van het IBFO zo afgeleid door bovennatuurlijke bedreigingen in de rest van het land dat Dion vrij spel krijgt.