Oostland Literair: samenwerking van schrijvers en dichters

Oostland Literair is een schrijversplatform dat in wisselende samenstelling aan verhalenbundels werkt.  Daarnaast gebruiken de schrijvers en dichters die voor Oostland Literair schrijven dit platform ook om hun eigen boeken en gedichten te promoten. 

Het begon in 2013….

Oostland Literair is in november 2013 opgericht door Bibliotheek Oostland met als doel om samen met plaatselijke schrijvers en dichters een gezamenlijke bundel uit te geven. Dat gebeurde tijdens de boekenweek van 2014 in de bibliotheek van Pijnacker-Nootdorp.

Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan de bekende Iraans-Nederlandse schrijver Kader Abdolah, die de auteurs opriep vooral te blijven schrijven. Dat doen zij ook. Want sinds die tijd zijn er heel veel boeken uitgekomen met wisselende schrijvers en dichters en over heel uiteenlopende onderwerpen.

Van fictie naar non-fictie

De meeste boeken die Oostland Literair uitbrengt, bestaan uit fictieverhalen. Maar een enkele keer wagen zij zich ook in de wereld van de non-fictieboeken, zoals het project Stil Leven (2017) met interviews rond het thema Eenzaamheid.

In 2018 kwam de eerste kinderbundel uit, Vriendschap, ook onderdeel van de Passieboekenreeks. Hierin staan verhalen voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. De omslag is ontworpen door Sybren van Waayenburg, een van onze illustrators. De boekpresentatie was natuurlijk op een… school, Jenaplanschool De Kwakel te Berkel en Rodenrijs.

Op de lokale radio en televisiezenders

Naast verhalen en gedichten schrijven en boekpresentaties, doet Oostland literair ook nog heel veel andere dingen samen: interviews voor lokale radio en televisie, voorlezen op scholen, storytelling, meewerken aan goede doelen en verschillende acties bij boekhandels.
 

Ook staan zij ieder jaar op de creatieve markt Verbeelding in Pijnacker-Nootdorp. Een hele leuke manier om de boeken te promoten en met lezers in contact te komen. Daarnaast organiseren onze leden ook  samen met de bibliotheek literaire lunchen of andere creatieve bijeenkomsten.

2022

In 2022 gaat het volgende project van start dat zal resulteren in een jubileumuitgave in 2023. De ideeën liggen te rijpen…

Meer weten?

Wilt u meer weten over Oostland Literair? Of wilt u een van de aangesloten auteurs vragen voor een boekbespreking op school of bij uw vereniging? Laat het ons weten, wij brengen u graag met hen in contact!