Schrijvers aan de IJssel


Passie aan de IJssel

De maagd Maria en haar kindeke op de passagiersstoel. Zonnestralen van geluk. Opnieuw worden geboren. De vroegste herinneringen zijn geuren. Wiet rokende politieagenten. Een giechelende Kaukasische vleugelnoot. ‘Zusje, ik heb het weer benauwd, want ik zit opnieuw in een kast van de Virtual Club.’ Het vuur in haar onderbuik laaide op, hoger en hoger; ‘ik hou van jou,’ zei de beer. Meisjes als vreemde schepsels. Zwakte en een duivels dilemma. Een tuincentrum in lichterlaaie op kerstavond. Rommelen op een oude meisjeskamer op twee hoog. Zielsmaatje en klankbord. Een nukkige, stugge, stoere en woest aantrekkelijke Zweed. De blauwe ogen van een beroemde filmster…
Zomaar een greep uit Passie aan de IJssel. De zeer uiteenlopende bijdragen zijn speciaal voor deze bundel geschreven rond het thema Passie: the things we do for love.

Deelnemende auteurs:

Arie van Driel
Arienne van Tol-Niedek
Kitty Verhulp
Bert van Oosterhout
Wim van Breemen
Cynthia Helena van der Hoogte
Hans Verster
Nessa Eijskoot
Nandita Doelam
John Collee
Lein van der Wulp
José van Rosmalen
Patrick Rietveld
Jennefer Zuniga de Jong
Mensi Zvurko

 



Passierama

Een greep uit PASSIERAMA: Ik besloot mezelf nog die dag in bubbeltjesplastic te rollen en voor altijd op mijn kamer te blijven - Opa had gelijk, toen hij zei dat ze mooi was: Vlinder is inderdaad behept met een betoverende schoonheid - Toen zag hij hem: een donker rood gemoffelde oldtimer - Ze straalt, op haar gezicht een gouden gloed, alsof ze de zon zelf is - Als we nu gewoon afspreken dat we zeggen dat we voor de televisie zitten en achter de computer, is het probleem opgelost - En weer voel ik die warme handen over mijn lichaam glijden, het is net een spannende droom - Een kus volgde en hoewel ik mijn bedenkingen had, kuste ik gewillig mee.

Deelnemende auteurs:

Arie Mudde
Manon Boot
Elly Persons
Marc Wilson
Claudia de Rave - Reijpert
Arie van Driel
Neeltje Valster
Jennefer Zuniga - De Jong

Passiegedicht: Iris Brunia
 



De auteur


Schrijvers aan de IJssel

Andere auteurs

     Jennefer Zuniga - De Jong
     Arie van Driel
     Willem de Vreede
     Marguerite de Ruijter
     Frans Claessens
     Jeroen den Harder
     Els van Buren
     Roos Dyson
     Paul Viester
     Jennimar Inkade
     Kaj Elhorst
     Dammers & De Jong
     Oostland Literair
     Schrijvers aan de IJssel
     Escritores Holandés