Els van Buren


Zand in mijn hoofd

Het was er. Zonder dat ik er moeite voor moest doen viel heel veel samen. Het zand van de zee waar ik vroeger zo graag met mijn blote voeten door heen liep, zat, verdeeld in honderden zandkorrels, ineens in mijn hoofd. Iedere zandkorrel borrelde op tot een gedicht. Van een lievelingsliefde, lievelingsvrienden tot aan een onbegrijpelijke dood en een soldaat in de oorlog, alles vloeide samen tot “Zand in mijn hoofd“ een bundel met verzen die onverwachts ontstond.Druppels in mijn hart

Dit is mijn tweede gedichtenbundel en, alhoewel het misschien enigszins saai klinkt heeft het veel losgemaakt in emoties van levens. Mijn eerste gedichtenbundel “Zand in mijn hoofd” was een vertwijfeld moment denk ik nu, mij kenbaar te willen maken, mijn gevoelens te kunnen uiten aan een breder publiek dan alleen aan familie, vrienden en kennissen. De kritiek was daar, normaal, zonder kritiek zou het leven niet bestaan. Ik ervaar het als zeer opbouwend. Ik vertolk slechts ontroerende momenten zonder dat de lezer zich hoeft af te vragen waar ik het over heb. Het komt recht uit mijn hart.

 

Els, (Wageningen 1950) debuteerde in 2017 met haar gedichtenbundel Zand in mijn hoofd. Het gedicht Meisjemijn is een compositie geworden van veel ontroering, geschreven door de componist, pianist en dirigent Guy Verhelst bijgestaan door zijn vrouw de celliste Lutgarde de Neve.

 

Deze tweede bundel Druppels in mijn hart bestaat wederom uit zeer toegankelijke gedichten uit het leven gegrepen, waarin elke lezer iets van herkenning zal terugvinden.  

 

Met liefde voor de lezersDe auteur


Els van Buren

Andere auteurs

     Jennefer Zuniga - De Jong
     Arie van Driel
     Willem de Vreede
     Marguerite de Ruijter
     Frans Claessens
     Jeroen den Harder
     Els van Buren
     Roos Dyson
     Paul Viester
     Jennimar Inkade
     Kaj Elhorst
     Dammers & De Jong
     Oostland Literair
     Schrijvers aan de IJssel
     Escritores Holandés