Boeken


     Titel: Secretary Journals – Op Zakenreis
Door: Jennefer Zuniga – De Jong
Type: Roman, 16 jaar en ouder

Omschrijving: In dit eerste deel ‘Op Zakenreis’ is Jo-Anna belast met het organiseren van een trip voor haar managers en potentiёle nieuwe buitenlandse opdrachtgevers, met als doel die o zo belangrijke opdracht binnen te slepen. Wanneer er ongepland een imponerende, spannende, onbekende man haar pad kruist, is haar chaos compleet. Heen en weer geslingerd tussen haar emoties en professionaliteit worstelt zij zich een weg door deze belangrijke week. Zal het haar managers lukken om met haar hulp die nieuwe account binnen te halen? En wat voor rol speelt de mysterieuze man in dit geheel? Jo-Anna staat voor de uitdaging van haar leven.
Link: www.secretaryjournals.nl
     
  Titel: Secretary Journals – Naar de beurs
Door: Jennefer Zuniga – De Jong
Type: Roman, 16 jaar en ouder

Omschrijving: In het tweede deel ‘Naar de beurs’ gaat Jo-Anna met haar collega naar een internationale design beurs om aldaar het bedrijf te presenteren en promoten. De nieuw binnengehaalde Zweedse klanten zullen ook een bezoek brengen aan deze beurs, alsook de nieuwe Zweedse architect. Dat dit Max is weet Jo-Anna nog niet, maar dat duurt niet lang meer. Zowel zakelijk als privé staat haar leven op zijn kop en zijn er grote veranderingen op komst. Houdt zij haar hoofd boven water?
Link: www.secretaryjournals.nl
     
  Titel: Aan de Costa Blanca
Door: Jennefer Zuniga – De Jong

Coming soon....
  Titel: Pimmetje Pinda en Vriendjes
Door: Debbie van den Nieuwendijk
Type: Voorlees-/kinderboek met illustraties

Na de eerste avonturen waarin Pimmetje Pinda limonade leerde maken en voor één dag koning mocht zijn, beleeft hij in dit derde deel nog veel meer grappige en spannende avonturen. Tijdens een bezoek aan Omikaatje, besluiten Bram, Moontje en Pimmetje een wedstrijd te houden: wie maakt de mooiste sneeuwpop. Als Omikaatje gaat kijken wie de mooiste pop heeft gemaakt, is Pimmetje ineens verdwenen. Zouden zijn vriendjes hem nog terugvinden?

In april 2013 is het eerste kinderboek "Avonturen van Pimmetje Pinda". In november 2013 volgde het tweede deel "Pimmetje Pinda wordt koning en andere avonturen". Net als in de eerste 2 boeken, zijn de tekeningen in dit derde deel ook weer gemaakt door Martin van den Nieuwendijk, de man van Debbie.
Link: www.bol.com/nl/p/pimmetje-pinda-en-vriendjes

     
  Titel: Dat heb ik weer
Door: Debbie van den Nieuwendijk
Type: Boek met gebundelde columns

Heb jij je wel eens afgevraagd hoe die ene schoen op de snelweg terecht is gekomen? Heb jij wel eens explosieve andijvie gegeten? Heb jij terrokatten met een bucket list? Maak jij je wel eens zorgen over de padden die alleen maar op een bepaald tijdstip mogen oversteken? 
Drijf jij de politie tot bijna-waanzin omdat een corsowagen een bloem heeft verloren? Nee? Dat heb ik weer!?
Link: www.bol.com/nl/p/dat-heb-ik-weer  Titel: Roem en Ambitie
Door: Marguerite de Ruijter
Type: Roman, 14 jaar en ouder

Omschrijving: Als Eric hoort dat zijn jeugdliefde Vera en zijn broer en popidool Koen een zwaar auto-ongeluk hebben gehad, stort zijn wereld in. Hij keert onmiddellijk terug naar Nederland.
Koen overleeft het ongeluk, maar moet noodgedwongen drie maanden rust houden. De populaire zanger is bang dat zijn management van hem af wil en zijn fans hem gaan vergeten. Hij heeft er alles voor over om dat te voorkomen. En dan is er nog de marathon die hij voor het goede doel zou lopen. Koen doet Eric een onmogelijk voorstel met alle gevolgen van dien: een terugkeer naar de popmuziek die Eric juist voor Vera had verlaten.
Link: www.ako.nl/product/9789402113723/roem-en-ambitie/
     
  Titel: Ambory
Door: Marguerite de Ruijter
Type: Fantasy

Als de verwende diplomatendochter Willemijn van Wilnes samen met haar buurjongen op Malta verdwijnt, vraagt haar oma voormalig bodyguard Matt Donkers om hulp. Die neemt met tegenzin de opdracht aan en gaat met zijn neef Leonardu op zoek naar de twee weglopers. Al gauw vinden ze een spoor van de buurjongen, maar Willemijn lijkt letterlijk van de aardbodem verdwenen. Dan krijgt Matt hulp uit onverwachte hoek van een onbekende dame en ontdekt hij de toegang tot een verloren wereld. Matt schrikt als hij dezelfde vrouw terugziet op een oud schilderij van zijn tante. Maar wat heeft zijn familie met deze vreemde gebeurtenissen te maken? En wat weet zijn neef af van de verdwijning van Willemijn?
Link:  www.ako.nl/product/9789402134476/ambory/
     
  Titel: Help ik word 50
Door: Marguerite de Ruijter
Type: Korte verhalen

Omschrijving: De generatie van 1964 en 1965 wordt in de herdenkingsjaren 2014 (100 jaar na begin WOI) en 2015 (70 jaar na einde WOII) 50 jaar. Wat weten zij van de oorlog? Hebben ze iets meegekregen van de verhalen van toen? Is hun leven als naoorlogse generatie daardoor beïnvloed? Uit wat voor gezin komen zij, hoe leven ze nu en speelt religie (nog) een rol van betekenis?
Marguerite de Ruijter, journaliste en redacteur, interviewde een aantal jaargenoten uit 1964 en 1965 en bundelde die verhalen in deze uitgave. Het geheel geeft een mooi beeld van een halve eeuw Nederlandse geschiedenis. In de aanloop naar dit boek schreef ze diverse blogs op de website helpikwordvijftig, waarvan een aantal in deze bundel is opgenomen.
Link: www.bol.com/nl/p/help-ik-word-50/9200000051106428/
  Titel: Te gek voor woorden
Door: Schrijvers Oostland Literair
Type: Verhalenbundel

Omschrijving: Na het succes van de gezamenlijke bundel in 2014 geven opnieuw tien lokale schrijvers uit  de gemeenten Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland een bundel uit met spannende, ontroerende en speciaal voor dit boek  uitgegeven verhalen.
Of u nu van een leuk kinderverhaal houdt of een spannend op waarheid berustende geschiedenis of  meer op zoek bent naar horror, humor, romantiek, of een combinatie daarvan, in dit boek vindt u vast iets van uw gading.  De verhalen sluiten aan bij het thema van de Boekenweek 2015: ‘Waanzin: te gek voor woorden!’
Waar te koop?  www.oostlandliterair.nl
     
  Titel: Waanzin
Door: Dichters Oostland Literair
Type: Gedichtenbundel

Omschrijving: In 2015 geven niet alleen een aantal schrijvers, maar ook een aantal lokale bekende en minder bekende dichters uit de gemeenten Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland een bundel uit. De gedichten in deze bundel zijn allemaal geschreven rond het thema van de Boekenweek 2015: ‘Waanzin: te gek voor woorden!’
Waar te koop?  www.oostlandliterair.nl
     
  Titel: Dennengeur & Kunstsneeuw
Door: Dichters Oostland Literair
Type: Proza & Poëzie

Een paard dat luistert naar de naam Noël, een interculture fotoshoot in hogere sferen, een date met Maria, en een onverwacht bezoek van een vredesengel. Zomaar een greep uit de zeer uiteenlopende verhalen in deze gloednieuwe bundel Dennegeur & Kunstsneeuw van Oostland Literair. 
De verhalen zijn speciaal voor deze uitgave geschreven rond één gemeenschappelijk thema: Kerst. En dat kun je heel verschillend invullen. Een gloednieuw boek dus om voor te lezen, cadeau te geven of gewoon voor jezelf te houden. In elk geval warm aanbevolen!
Oostland Literair is een collectief van lokale schrijvers uit de gemeenten Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland. Meer weten over de bij ons aangesloten auteurs? Kijk op www.oostlandliterair.nl, Facebook en Twitter.
     
  Titel: Stil Leven
Door: Schrijvers Oostland Literair
Type: Verhalenbundel

Eenzaamheid is een groot maatschappelijk probleem. Niet alleen onder oudere mensen. De groep jongeren die zich in de steek gelaten voelt, groeit zelfs gestaag.
Meer dan één miljoen Nederlanders hebben er dagelijks last van.
In de bundel STIL LEVEN vertellen tien slachtoffers hun indringende verhaal. Het zijn geen mooie verhalen, eerder trieste vertellingen vol emoties en tranen. Over zelfmoord, de buren bij wie het wél gezellig is, alleen opstaan uit bed en er na een eenzame dag ook weer alleen instappen; zonder ook maar één woord met iemand te hebben gesproken.
Maar ook over de oorzaken van hun eenzame leven: mishandeling, ontucht, door familie opgeborgen in een verpleeghuis.
Kortom, tien intrigerende verhalen die binnenkomen; ze geven immers een hard en pijnlijk inzicht in wat eenzaamheid nu precies is. En het kan iedereen overkomen....

De tien verhalen in de bundel STIL LEVEN zijn gebaseerd op interviews en gesprekken en zijn geen fictie.
  Titel: De Ringvechter
Door: Arie van Driel
Type: Verhalenbundel

Omschrijving: Jarenlang bleken de kickboksers uit Thailand, de bakermat van deze sport, niet te verslaan. Inmiddels is die rangorde drastisch veranderd, en zijn het nu de Nederlanders, die het internationale kickboksen regeren.
Voor De Ringvechter sprak Arie van Driel met negen bekende en minder bekende Thaiboksers en drie trainers. Dat leverde boeiende interviews op. Op openhartige wijze spraken vechtsporters en coaches onder meer over zichzelf en hun qua populariteit sterk groeiende sport, over hoogte- en dieptepunten, hun avonturen, emoties en vooroordelen. De Ringvechter biedt een indringende blik in een intrigerende wereld.

De hoofdrolspelers in De Ringvechter:
Gökhan Saki: ‘Turken zijn harde werkers, doorzetters’
Ramon Dekkers: ‘Met één arm win ik ook wel van die jongen’
Adnan Kaplan: ‘Ik moet de wind voelen, kicken vind ik dat’
Ayad el Aissati: ‘Mijn broer Abdul, hij is mijn grote voorbeeld’
Krista Fleming: ‘Zo zie je maar, ik maak hele speciale dingen mee’
Murat Direkci: ‘Toen kwam dat telefoontje: Ercan is verongelukt’
Fred Royers: ‘Als ik moe ben, is mijn tegenstander overleden’
Mustafa Dede: ‘Overal waar teveel geloof in zit, is niet goed’
Jan Pasztjerik: ‘Ik geef geen warmte, ik geef haat’
Perry Ubeda: ‘In één keer was ik God in Nijmegen’
Chantal Glimmerveen: ‘Ik heb heel lang het ideale plaatje voor ogen gehad’
Hans Pasztjerik: ‘Mijn tatoeages zijn mijn kunstschatten’
Link: www.digi-driel.nl/webshop/de-ringvechter.html
     
  Titel: Mensenmens
Door: Arie van Driel
Type: Verhalenbundel

Omschrijving: In Mensenmens – Elf Politieke Levensverhalen praten elf politici niet alleen over de lokale politiek, maar ook over zichzelf. Zo is onder anderen ex-wethouder Gerard van den Akker openhartig over zijn huwelijk met raadslid Cor Schaatsbergen. Ontwaakt de moeder van Dennis de Lange halverwege haar keizersnede uit narcose. Hoort Tineke Keuzenkamp voortdurend een stemmetje in haar hoofd. Heeft de ontarmde Ans Hartnagel moeite om de regie over haar leven in handen van anderen te leggen. Blijkt Michael Grauss een bevlogen leider/trainer van vv Capelle E6. Haalt Gé Derksen herinneringen op aan de, op een cafébiljart over een diep collecté zingende wijkagent.
Link: www.digi-driel.nl/webshop/mensenmens.html
     
  Titel: Vlinder
Door: Arie van Driel

Ik ben ergens in de zestig, ruim dertig jaar ouderwets gelukkig getrouwd, vader en opa. Desondanks gieren de adrenaline en phenylethylamine door mijn hersenen, lichaam en spieren. En daar schaam ik me absoluut niet voor.

Sinds de eerste ontmoeting met mijn vrouw, 34 jaar geleden, weet ik weer hoe het voelt om verliefd te zijn. Na de geboorte van mijn kleindochter is dat zelfs het mooiste wat me dit jaar is overkomen. Opspelende hormonen. Vlinders tussen mijn oren, in mijn hoofd. Maar ik voel ze op een wonderlijke manier fladderen door mijn buik. In mijn maagstreek spannen zich de spieren. De snelle onregelmatige beat van mijn op hol geslagen hart beukt hard tegen mijn slapen. Ik loop over van de energie, kan de hele wereld aan. Verliefd zijn. Ik was allang vergeten hoe dat voelde. En ja, het kan iedereen zomaar overkomen. Jong of al redelijk op leeftijd. Kijk maar naar mij. Ik hoefde er niets voor te doen. Het gebeurde, plotseling. Vreemd genoeg na een ferme handdruk van een mij volslagen onbekende vrouw. Van het ene op het andere moment zat ik klem in een web van vergeten gevoelens. Hartstocht. Verlangen. Begeerte.

 

Titel: Liefde is Eetbaar (deel 1 t/m 4)
Door: Hennie Froeling van Paascandt Sprenger
Type: Verhalenkookboek

Deel 1 - Ontbijtrecepten en sappige verhalen:  Ontbijten met Franse taartjes, verrukkelijke smoothies en echte thee in de wetenschap dat het jou en je geliefde goed doet! Wie wil dat nou niet? Recepten en herinneringen uit het Limburgse land in het midden van de jaren zestig. Recepten zoals Hennie Froeling van Paascandt Sprenger ze nu kookt in haar intieme guesthouse 'Can Sueño' in Spanje. Van 'vergeten soepen' tot 'sompige taartjes' en persoonlijke verhalen met steeds een ander onderwerp.

Deel 2 – Vergeten soepen, groenten, sausen, kerels en salades: Heerlijke vergeten soepen en salades waar het water je van in de mond loopt. Makkelijk en vooral gezond. Dit is het twede deel van de serie Liefde is eetbaar. Toen ik deze recepten opschreef vanuit mijn geheugen, trok er een bonte stoet van familie en buren voorbij in het decor van het Limburgse land midden in de jaren zestig. Elk deel bevat persoonlijke verhalen met steeds een ander onderwerp van 'hanen die niet meer kraaien tot sompige taartjes'.

Deel 3 – Vlees, vis en hanen die niet meer kraaien: Dit is het derde deel van de serie Liefde is eetbaar. Sappig lam, traag gesudderde kippen en glanzende vis. Recepten waar het water je van in de mond loopt. Makkelijk en vooral gezond. Toen ik deze recepten opschreef vanuit mijn geheugen, trok er een bonte stoet van familie en buren voorbij in het decor van het Limburgse land midden in de jaren zestig. Elk deel bevat persoonlijke verhalen met steeds een ander onderwerp 'van ontbijtjes, soepen tot sompige taartjes'.

Deel 4 – Sompige toetjes, taarten en ander geluk: Wie wordt nou niet gelukkig van een heerlijk toetje en een mooie taart, of je nou jarig bent of niet. Met deze recepten wil ik graag vertellen dat je van al dit lekkers kunt genieten zonder dat je teveel verkeerde suikers en slechte vetten binnenkrijgt. Dit boek bevat verhalen over de gevreesde schooltandarts, de eerste tv en al die andere veranderingen midden jaren zestig in het stille Zuid-Limburg. Dit alles omgeven door de geur van mijn moeders overheerlijke zaterdagse cake. Recepten zoals ik ze kook in ons guesthouse Can Sueño.

Waar te koop? http://www.bol.com/nl/c/boeken/hennie-froeling-van-paascandt-sprenger/3143664/index.html

  Titel: Gepaard met een lach
Door: Roos Dyson
Type: Bundel van column’s

Omschrijving: Een bundel met reeds eerder gepubliceerde columns (o.a. in De Paardenkrant), maar ook veel nieuwe artikelen. Uit het leven gegrepen en herkenbaar voor elk paardenmens. Scherp, eerlijk en met een flinke dosis humor geschreven door een veelzijdige vakvrouw uit de paardenwereld.
Waar te koop? In Nederland (nog) niet bij boekhandels verkrijgbaar. Wit u toch een exemplaar ontvangen? Bestel deze dan per e-mail bij onze uitgeverij: info@uitgeverijoostland.nl
  Titel: ToermalyNtjes
Door: Arienne Van Tol - Van Niedek
Type: Gedichtenbundel

Woorden die je mee op reis kunnen nemen naar je hart....
De lichte en zwaarte van het leven helpen omdenken....
Een trilling van herkenning die jouw licht laat ontwaken!

Link: www.bol.com/nl/p/toermalyntjes/9200000049778140/


     
  Titel: Zonnestraaltjes
Door: Arienne Van Tol - Van Niedek
Type: Gedichtenbundel

Gedichten die je mee naar je hart kunnen nemen....
Een glimlach op je gezicht kunnen toveren....
Een zonnestraal in je binnenste kunnen laten ontwaken!

Link: www.bol.com/nl/p/zonnestraaltjes/9200000049778112/

  Titel: Passie aan de IJssel
Door: Schrijvers aan de IJssel
Type: Verhalenbundel

Dit boek is nog niet verschenen, maar wordt op 10 februari 2016 gepresenteerd in Capelle aan den IJssel.

DE GROTE PASSIE AAN DE IJSSEL BEZORGTOERNEE 2016
Op 11 februari start de Grote Passie aan de IJssel Bezorgtoernee 2016.  Mét de verhalenbundel voor het Goede Doel komen we langs in onder meer Bussum, Tilburg, Urmond, Hedel, Lepelstraat, Surhuisterveen, Zoetermeer, ´s Heerenberg, Eemnes, Gouda, Dordrecht, Standaardbuiten, Den Haag, Berkel, Velp, Lekkerkerk, Etten-Leur, Dalfsen, Haarlem, Heinenoord, Pijnacker, Julianadorp, Enschede, Hoogerheide, Vlaardingen en Wychen.
  Titel: Een ongewone gedichten bundel
Door: Dirk Langstraat
Type: Gedichtenbundel

Soms voelt hij het in zich opborrelen. Een emotie moet eruit. Uitdrukking
van verwondering, bewondering, liefde, blijdschap en soms verdriet
in korte bewoordingen, oftewel gedichten.
Voor veel mensen zijn gedichten slechts raadselachtige bewoordingen
omdat ze de achtergrond ervan niet kennen. Met het antwoord op
de vraag waarom een gedicht is geschreven, mag de lezer een korte
blik in de ziel van de dichter werpen. Hij zal het beter begrijpen en zelfs
verrast zijn. Dat maakt deze bundel ongewoon.

Link: www.bol.com/nl/p/een-ongewone-gedichtenbundel-met-toelichting

Onze gegevens

Uitgeverij Oostland
Jaap ter Haarsingel 9
2652 GK Berkel en Rodenrijs
Email: info@uitgeverijoostland.nl