Auteurs

    

Jennefer Zuniga – De Jong
Jennefer is directiesecretaresse in hart en nieren. Een ondernemende freelancer die zich naast haar secretariële bezigheden bezig houdt met het schrijven en uitgeven van boeken. In 2013 debureerde zij met het eerste deel van haar reeks Secretary Journals, het boek Op Zakenreis. Het 2e deel van deze serie is inmiddels ook uitgebracht.  Jennefer is aangesloten bij ons cluster.
Meer informatie over haar boeken? Klik HIER.

     
  Arie van Driel
Arie van Driel debuteerde in 1979 als schrijver met de ondeugend  getinte verhalenbundel Blote Bovenarmen. Sindsdien schreef hij zes boeken: Onder de brug vond ik mezelf! (2014), Mijn moeder moest dood (2013), Ik wil mijn kind terug (2012), De Ringvechter – Twaalf Helden. Twaalf Verhalen (2011), Mensenmens – Elf Politieke Levensverhalen (2010) en Heine moet je nog koek (1990).
Naast bijdragen aan Oostland Literair – Tien Schrijvers Gebundeld (2014) en Te Gek voor Woorden (2015) leverde hij ook verhalen voor de bundels Schrijvers aan de IJssel deel 1 (2013) en deel 2 (2014) en Passie aan de IJssel (2016).

Als journalist werkte hij ruim dertig jaar bij het Algemeen Dagblad. Als sportverslaggever bezocht hij onder meer wereld- en Europese kampioenschappen in zo’n beetje alle takken van sport, de Olympische Spelen, de Ronde van Frankrijk (wielrennen) en Europa Cup- en Champions League wedstrijden (voetbal).
Als showbizzredacteur van het AD interviewde hij onder anderen sterren als Michael en Janet Jackson, Britney Spears, Robbie Williams, Joe Cocker, Tina Turner, Marco Borsato, André (en Rachel) Hazes, Do en Jan Smit.
Meer informatie over zijn boeken? Klik HIER.
     
  Dirk Langstraat
Dirk Langstraat (Rotterdam1943) heeft een lange carrière als bestuurder in de  vissector achter de rug. De ontwikkelingen in zijn sector waren voor hem aanleiding menig artikel daarover te publiceren. Het plezier dat het schrijven hem gaf, was een drijfveer om ook over luchtiger zaken te gaan schrijven.
Onder  de schrijversnaam Dirkèl publiceerde hij in 2008 de verhalenbundel ‘De Slangendanseres’ en in 2011 de roman ‘Een vrouw heeft ook recht op een snor’. Aan de in 2015 verschenen bundel ‘Dennengeur & Kunstsneeuw’  van Oostland literair droeg hij bij met het verhaal ‘Het einde van de dienaar’.
De drie publicaties ademen een mengeling van bizar en humoristisch uit. Menig lezer zal zich afvragen: “hoe komt hij erbij”.
Het karakter van zijn nieuwste publicatie ‘Een Ongewone Gedichtenbundel met toelichting’ wijkt hiervan af. Aanvankelijk was het de bedoeling hem alleen voor zijn naaste familie en enkele vrienden te bestemmen. Binnen de familiekring werd echter zo enthousiast gereageerd dat hij besloot de bundel toch maar te laten uitgeven. En daarmee gunt hij de lezer even een kijkje in zijn ziel.
Meer informatie over zijn boek? Klik HIER.
     
 

Debbie van den Nieuwendijk
"Ik ben geboren in 1966 en ben getrouwd met een man die drie zoons heeft. Als stiefmoeder maak ik veel leuke, bijzondere dingen mee. Op Facebook schrijf ik columns over mijn belevenissen als stiefmoeder, maar ook over mijn katten, die erg speels zijn. Op een dag kreeg ik Pimmetje Pinda in mijn hoofd. Mijn man tekende Pimmetje en vanaf die dag werd Pimmetje een deel van mij en kwamen de avonturen die hij beleeft als vanzelf. In april 2013 is mijn eerste kinderboek "Avonturen van Pimmetje Pinda" uitgegeven. Pimmetje werd erg hartelijk ontvangen bij de lezers en daarom vind ik het erg leuk om avonturen te blijven verzinnen. Mijn man, Martin van den Nieuwendijk, heeft voor dit tweede en derde deel de illustraties gemaakt. Op die manier worden de verhaaltjes nog spannender."
Meer informatie over haar boeken? Klik HIER.

     
  Arienne Van Tol - Van Niedek
Als kunstenares combineert Ariënne het schilderen op zijde met het schrijven van gedichten. Deze gedichten worden gebundeld in Zonnestraaltjes. Zonnestraaltjes strooien en het leven vieren zijn haar lijfspreuken.
In haar praktijk werkt ze als healer/coach en schrijft zij regelmatig korte helende kinderverhalen. Op basis van haar ervaringen ontstaan er tevens mijmeringen en gedichten die in het hart van de woorden een liefdevolle boodschap van groei bezitten. Deze zijn gebundeld in ToermalyNtjes.
Meer informatie over haar boeken? Klik HIER.
     
  Marguerite de Ruijter
Marguerite de Ruijter, journaliste en redacteur, bracht in 2014 de debuutroman Roem en ambitie uit, over twee broers en popidolen en hun strijd met de sociale media. Ook is zij een van de auteurs en eindredacteuren van de verhalenbundel Te Gek voor Woorden (maart 2015). In juli 2015 publiceerde Marguerite het fictieboek "Ambory" 
over een verdwenen diplomatendochter op Malta. En op 7 november 2015 was de boekpresentatie van "Help, ik word 50", uitgegeven bij Uitgeverij Oostland. In deze laatste uitgave staan blogs, verhalen en interviews met mensen die in 2014 (100 jaar na het begin van de Eerste Wereldoorlog) en 2015 (70 jaar na het einde van de Tweede
Wereldoorlog) 50 zijn geworden. In de aanloop naar dit boek schreef zij diverse blogs op helpikwordvijftig. Met kerst verschijnt een nieuwe bundel van Oostland Literair, waarvoor Marguerite zowel een verhaal schreef als de eindredactie verzorgde. Meer informatie vindt u op Facebook, de tumblersite fennemar en de website www.roemenambitie.nl.
Meer informatie over haar boeken? Klik HIER.
     
  Willem de Vreede
Willem de Vreede (1961) is schrijver van verhalen en gedichten. Zijn inspiratie haalt hij uit het dagelijkse leven waar hij vooral gefascineerd is door het mysterie van, en verwondering over, het mens zijn in onze complexe wereld. Zijn interesse in filosofie, psychologie, religie en spiritualiteit en dagelijkse perikelen is samen met die verwondering terug te vinden in zijn verhalen en gedichten. Zijn eerste bundel is de verhalen- en gedichtenbundel ‘Leven op een zandkorrel’ (januari 2011). Hij heeft meegewerkt aan de Oostland dichtbundel ‘Waanzin’ (maart 2015) en de verhalenbundel ‘Dennengeur en kunstsneeuw’ (november 2015).  Verder is zijn verhaal ‘Digitaal pelgrimeren’ genomineerd en opgenomen in de verhalenbundel ‘Op reis met Mona Lisa’ (augustus 2011).
In het najaar van 2016 komt een 2e bundel uit, dit keer met kerstverhalen.
De titel wordt ‘Sluimerend licht.’ Moderne verhalen vol met traditie, met realiteit die vervloeit in het magische met de vraag: gaat werkelijkheid over in sprookjes, of worden sprookjes werkelijkheid? Website www.willemdevreede.nl
Meer informatie over zijn boek? Klik HIER.
      

Oostland Literair
15 schrijvers gebundeld. De gedichtenbundel “Waanzin” en de verhalenbundel “Te gek voor woorden” wordt begin maart gelanceerd. Het is een project van meerdere schrijvers. Hiervoor is geen deelname aan het cluster verbonden, dit is slechts een eenmalige uitgave. Voor meer informatie en bestellingen zie: www.oostlandliterair.nl
Meer informatie over deze boeken? Klik HIER.

     
 

Hennie Froeling van Paascandt Sprenger
Hennie Froeling van Paascandt Sprenger (1957) groeide op te midden van de steenkoolindustrie in Brunssum. Een gereformeerd mijnwerkersgezin in een tegenstrijdig katholiek milieu. Vader had een oorlogstrauma en moeder leerde daarmee leven. Kleine Hennie ontwikkelde in deze omgeving een curiositeit naar alles wat eetbaar was. Haar ontdekkingsreis resulteerde in een diepgaande passie voor heerlijk eten. Als kroon op haar jarenlange ervaring publiceerde Hennie vier verhalenkookboeken: “Liefde is eetbaar.”
Meer informatie over haar boeken? Klik HIER.

     
  Kimberly Tseng
Een inspirerende schrijfster van de bundel Oostland Literair. Zij heeft zelf (nog) niets gepubliceerd, maar zodra zij deze mogelijkheid krijgt sluit zij zich bij ons cluster aan. Tot die tijd is zij te volgen op haar online blog: www.justaskim.nl
     
 

Roos Dyson
Van kleins af aan wist Roos Dyson dat ze in de paarden wilde gaan werken, ondanks dat ze dit niet van huis uit had meegekregen. Ze werkte zowel in Nederland als in het buitenland op verschillende bedrijven, variërend van spring- tot dressuurstal en van manege tot hengstenhouderij. Ze maakte paarden zadelmak voor veel verschillende eigenaren, is zelf actief in de dressuur- en springsport, heeft gewerkt voor een paardendierenarts en sinds vele jaren is ze werkzaam als zelfstandig ruiter en instructrice. Daarnaast heeft ze één hobby: paarden! Op basis van haar ervaringen schreef ze deze bundel met columns, waarbij men een humoristische kijk op de paardenwereld aangereikt krijgt.
Meer informatie over haar boeken? Klik HIER.

     
  Schrijvers aan de IJssel
Capelse en Krimpense auteurs presenteren zich voor de 3e maal aan het publiek. Ieder in zijn of haar schrijfstijl, en ieder in zijn of haar genre; van fantasy tot romantiek, van thriller tot levensverhaal, van historie tot hedendaagse verhalen.

In deze derde bundel van Schrijvers aan de IJssel staat het onderwerp Passie centraal. Het boek zal in februari 2016 worden gepresenteerd, maar de voorverkoop is inmiddels begonnen. Voor € 10,-- bestelt u uw exemplaar vast op: info@uitgeverijoostland.nl.
Meer informatie over dit boek? Klik HIER.
     

Onze gegevens

Uitgeverij Oostland
Jaap ter Haarsingel 9
2652 GK Berkel en Rodenrijs
Email: info@uitgeverijoostland.nl